Екссекретар РНБО: Росія скористається коронавірусом

Екссекретар РНБО: Росія скористається коронавірусом
Олександр Данилюк вважає, що світ втомився від того, що ми себе вже стільки часу позиціонуємо жертвою війни, хоча це є абсолютною правдою

Данилюк вважає, що країна-агресор почне «заходити зсередини»

Екссекретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк в інтерв’ю «Главкому» стверджує, що Росія під час пандемії коронавірусу відкрито воювати не буде, а почне «заходити з середини».

На думку Данилюка, у світі в умовах кризи, вся увага буде прикована до вирішення внутрішніх проблем кожної країни. «І цим безперечно скористається Росія», - впевнений екссекретар РНБО.  

До того ж, за словами політика, «до влади приходять нові лідери, які не застали початок нашої війни з Росією, Європа втомлюється від санкцій, а маса людей в США після історії з імпічментом асоціюють Україну виключно з корупцією».   

Екссекретар РНБО зазначає, що світ втомився від того, що ми себе вже стільки часу позиціонуємо жертвою війни, хоча це є абсолютною правдою. «Є логічні очікування, що за цей час ми мали стати на ноги і наростити суб’єктність. Об’єктивно, нам треба змінювати наше позиціонування», - стверджує політик.

Водночас, екссекретар РНБО наголошує, що наразі в Україні дуже мало приділяють уваги розбудові державних інституцій. 

«Існуючу систему де-факто знесли, а нової не побудували. Чому нову не побудували? Тому що немає людей, які знають, як це треба робити», - підкреслив Данилюк.

Нагадаємо, Олександр Данилюк прийшов офіс кандидата в президенти Володимира Зеленського рік тому, у розпал виборчої компанії. Кілька місяців перед тим, його помічали біля іншого кандидата – Анатолія Гриценка. Ще раніше Данилюк працював в Адміністрації Петра Порошенка і був членом уряду за президентською квотою. Під час виборів Данилюк організовував для Зеленського зустрічі з послами західних країн, представниками МВФ, координував «міжнародку» та навіть організував зустріч з президентом Франції Емманюелем Макроном. Після перемоги Зеленського вплив Данилюка поступово почав згасати, бо він дуже часть вступав у дискусії з президентом. Тому призначення Данилюка секретарем РНБО сприймалося як «почесне заслання». В результаті Данилюк сам подав у відставку, а Зеленський «на прощання» дорікнув йому прем’єрськими амбіціями.

Читайте більше:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: