Голова правління Суспільного: щоб звільнити тисячу людей, нам потрібна третина мільярда гривень

Голова правління Суспільного: щоб звільнити тисячу людей, нам потрібна третина мільярда гривень
Голова правління Суспільного Зураб Аласанія

Через недостатнє фінансування НСТУ не може оптимізувати штат

Голова правління Суспільного Зураб Аласанія зазначає, що планує оптимізувати штат, але наразі у Національної суспільної телерадіокомпанії України немає грошей, щоб «відпустити» тисячу людей. Про це він розказав в інтерв’ю «Главкому».

«Ми будемо і далі оптимізувати штат. Але ж кожен рух, на будь-якому підприємстві, спочатку потребує вкладання грошей. А потім ці кошти вивільняються і економляться. Це звичайна економіка, так працює будь-яке підприємство. У нас немає коштів, щоб звільнити людину. Адже звільняючи, ти маєш виплатити їй усі відпускні, весь соцпакет і тільки тоді відпускати. Якщо ж йдеться про серйозну економію на наступний рік, то нам доведеться звільняти людей, але це серйозні гроші. Тисяча людей – 340 млн грн. Можемо? Так немає цих грошей!» — пояснює Аласанія.

Нагадаємо, що Уряд та Верховна Рада всупереч закону суттєво скоротили фінансування Національної суспільної телерадіокомпанії України. Закон «Про суспільне телебачення і радіомовлення України» передбачає, що держава виділяє мовнику 0,2% від видатків загального фонду бюджету, у нинішніх обставинах це мало б становити півтора мільярда на наступний рік. Але Кабмін запропонував, а законодавець погодився виділити лише половину цієї суми — 776 млн. Голова правління НСТУ Зураб Аласанія на своїй сторінці у Facebook зробив висновок, що на ці гроші «вижити ніяк».

Повну версію інтерв’ю читайте тут: Зураб Аласанія: З 776 млн, виділених Суспільному з бюджету 90% підуть на зарплати. Про який розвиток мова?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: