Міноборони пояснило, чому варто утриматись від «радісних новин» зі звільнених територій

Міноборони пояснило, чому варто утриматись від «радісних новин» зі звільнених територій
Потрібно фільтрувати свої підписки в соцмережах
фото з відкритих джерел

Соцмережі стають джерелом відкритої інформації для ворога

Українцям не варто поспішати публікувати радісні новини в мережі з деокупованих територій. Цю інформацію можуть використати росіяни, заявила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр під час брифінгу.

«Ми звертаємося до громадян з проханням та порадами, як кожен з вас може стати інформаційним воїном. Насамперед це свідоме споживання інформація, довіра до офіційних джерел, розумна фільтрація своїх підписок в соцмережах», – зазначила Маляр.

Вона підкреслила, це найпростіші кроки, які зроблять кожного українця свідомим воїном інформаційного фронту.

«Публікації на приватних сторінках в соціальних мережах з вказанням місця розташування, фото з орієнтирами, точними назвами – все це стає джерелом відкритої інформації для ворога й навіть його мішенню, в яку він може влучити ракетою або своєю ворожою пропагандою. Пам'ятайте про це, публікуючи радісні новини із звільнених населених пунктів та інші здобутки наших захисників», – попередила Маляр.

Раніше Ганна Маляр заявила, що Росія намагається зашкодити репутації українських військових шляхом публікації зрежисованих відео з нібито неналежним поводженням з полоненими.

Нагадаємо, триває 282-га доба повномасштабної війни Росії проти України. Противник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Читайте також: Хто з рашистів чинив звірства в Ізюмі. Журналісти ідентифікували воєнних злочинців

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: