Обрання предстоятеля Української православної церкви: Яценюк подякував Порошенку

Обрання предстоятеля Української православної церкви: Яценюк подякував Порошенку

Арсеній Яценюк про обрання Предстоятеля Української Помісної Православної Церкви: Сьогодні - День нашої духовної Незалежності

Яценюк привітав українців із результативним закінченням Об’єднавчого собору

«Здійснюється віковічна мрія - постає Українська Помісна Православна Церква. Її благословенна поява несе історичні зміни і для України, і для всього вселенського православ'я», - наголосив лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк після обрання Предстоятеля Української Помісної Автокефальної Православної Церкви, яким став Митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

«Сьогодні справді великий День - День нашої духовної Незалежності», - цитує політика прес-служба політичної сили.

«Свята Софія Київська, а з нею вся Україна, весь православний світ спостерігав, як наша Автокефальна Церква отримала свого предстоятеля», - написав він.

Арсеній Яценюк висловив найщиріші вітання Предстоятелеві Української Помісної Автокефальної Православної Церкви Митрополиту Київському і всієї України Епіфанію: «Упевнений, Ви поведете Церкву Українського народу до її гідного місця в родині Помісних Православних Церков».

Лідер «Народного фронту» підкреслив, що для Української Помісної Православної Церкви розпочинається нова доба – «доба становлення, і вона потребує великих сил усіх українців».

«Велика вдячність нашому народові, який молився за свою Церкву. Велика вдячність Вселенському патріарху і нашим церковним ієрархам за всі мудрі рішення. Складаю шану президентові України Петру Порошенку. У цій історичній події - його особистий і державний чин. Вітаю нас усіх! Вітаю Україну! Слава Ісусові Христові! Слава Навіки Богу!», - написав Арсеній Яценюк.

Нагадаємо, на Об’єднавчому соборі у Києві обрали голову єдиної Української православної церкви, ним став єпископ Української православної церкви Київського патріархату Епіфаній.

Зазначимо, Об'єднавчий собор зі створення помісної Української православної церкви відбувався сьогодні в соборі Святої Софії в Києві.

Речник президента Святослав Цеголко оприлюднив фото з середини Софійського собору.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: