Поліція зажадала від єврейської громади Коломиї список її членів з адресами і телефонами

Поліція зажадала від єврейської громади Коломиї список її членів з адресами і телефонами

Акція єврейської громади в пам’ять про 74-у річницю масового вбивства євреїв Києва (2015 рік)

Фото з Facebook Едуарда Долинського

Персональні дані зажадав департамент, який займається боротьбою з транснаціональними і етнічними організованими угрупованнями

Поліція в Івано-Франківську направила главі єврейської общини Коломиї Якову Заліщікеру вимогу надати їм копію статуту, список членів громади, а також адреси цих людей і їх мобільні телефони.

Про це повідомив глава Українського єврейського комітету Едуард Долинський у Facebook.

«Департамент стратегічних розслідувань Івано-Франківської обласної поліції звернувся до глави єврейської громади Коломиї Якову Заліщікеру і повідомив, що департамент займається боротьбою з транснаціональними і етнічними організованими групами і злочинними організаціями. І що, мабуть, для боротьби з єврейським транснаціональним злочинним угрупованням громада повинна видати поліції «копію статуту, список членів громади з адресами і мобільними телефонами, список студентів єврейської національності в вишах Коломиї», – йдеться в повідомленні Долинського.

screenshot_566

Глава місцевої єврейської громади відповів поліції, що статут є в держреєстрі і що релігійні громади відділені від держави, а персональні дані членів громади можуть надати тільки в разі зареєстрованих кримінальних справ.

«Цікаво, що в 1941 нацисти і українська допоміжна поліція теж вимагали надати список всіх євреїв», – підкреслив Долинський.

1_15

2_15

Нагадаємо, у середу 4 березня в Миколаєві невідомі повідомили про замінування синагоги. 

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: