Православна церква України зібралась на Синод

Православна церква України зібралась на Синод
Станом на 1 березня до Православної церкви України перейшло з Московського патріархату 402 храми та два кафедральні собори

Синод проходить у Будинку митрополита на території Софії Київської

У Будинку митрополита на території Софії Київської у Києві розпочалося засідання Священного Синоду Православної церкви України. Про це повідомили у прес-службі ПЦУ. 

«4 березня 2019 р. у Будинку митрополита під головуванням Митрополита Київського і всієї України Епіфанія триває засідання Священного Синоду Православної церкви України», - йдеться у повідомленні. 

Як повідомлялося, станом на 1 березня до Православної церкви України перейшло з Московського патріархату 402 храми та два кафедральні собори.

Нагадаємо, 22 грудня 2018 року президент Петро Порошенко підписав закон щодо назви релігійної організації, що керується з держави-агресора. Тепер у назві УПЦ МП повинно бути вказано на її зв’язок і залежності від РПЦ.

Згідно із законом, Українська православна церква Московського патріархату в Україні повинна називатися Російською православною церквою. Якщо Російська православна церква відмовиться виконувати вимогу закону України щодо назви своєї церкви в Україні, вона не отримає статусу неприбуткової організації. Тоді їй доведеться платити податки

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: