Рішення про відкриття ринків має ухвалювати область, - мер Чернівців

Рішення про відкриття ринків має ухвалювати область, - мер Чернівців

У Чернівцях рішення про відкриття  ринків мають ухвалювати лікарі-епідеміологи

Олексій Каспрук: «Найголовніше — аби рішення приймали професіонали. А це лікарі-епідеміологи, санітарні лікарі»

Міський голова Чернівців Олексій Каспрук заявив, що місто буде  відстоювати інтереси територіальної громади, підприємців, які вимагали дозволити торгівлю на ринках, але влада області відповіла відмовою.

Про це міський голова Чернівців Олексій Каспрук сказав в інтерв’ю «Главкому»

 «Найголовніше — аби рішення приймали професіонали. А це лікарі-епідеміологи, санітарні лікарі, тобто вони мають прийти і сказати, чи має ринок працювати. Визначити: якщо ми ринок закриємо, тоді буде менша захворюваність? У нас вже була ситуація з продовольчими ринками (які закрили), то виявилося, що відповідальність (за їх закриття) на себе ніхто не взяв. Обласна влада прийняла рішення зобов’язати органи місцевого самоврядування, у тому числі Чернівецьку міську раду, припинити роботу ринків. Ми зібралися міською комісією, рішення не прийняли: не набрало воно голосів (рішення щодо дозволу ринкам продовжити працювати), тому ми просто довели до відома адміністрації ринків рішення обласної комісії», – розповів Олексій Каспрук.

Щодо роботи громадського транспорту у Чернівцях після 11 травня, Олексій Каспрук уточнив, що громадський транспорт у місті не заборонений, існує графік руху електротранспорту.

Нагадаємо, 27 квітня мери деяких міст звернулися до уряду з проханням дозволити роботу ринків. З аналогічною пропозицією виступив і президент Володимир Зеленський.Після цього Міністерство охорони здоров'я та Мінекономіки заявили, що ринкам дозволять працювати за умови дотримання низки вимог.

Станом на 9:00 7 травня в Україні 13 691 лабораторно підтвердженийвипадок Covid-19, з них 340 летальних, 2396 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 507 нових випадків. У Чернівецькій області — 2048 випадків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: