Нема де лікувати хворих Covid-19. Мер Чернівців просить допомоги в області, область просить грошей у мера

Нема де лікувати хворих Covid-19. Мер Чернівців просить допомоги в області, область просить грошей у мера

Міський голова Чернівців Олексій Каспрук розповів, що Чернівецька область попросила в міста гроші на переобладнання шпиталю для прийому хворих коронавірусом

Місця в лікарнях вичерпалися. Мер Чернівців просить обласну владу про допомогу

У Чернівецькій області захворіли  на Covid-19 вже понад дві тисячі осіб. У самих Чернівцях зафіксовано сім сотень випадків інфікування. У трьох лікарнях  Чернівців бракує ліжко-місць для хворих. У зв’язку з цим  міський голова Чернівців Олексій Каспрук звернувся до голови Чернівцької ОДА Сергія Осадчука по допомогу і отримав  лист про те, що область готова переобладнати шпиталь для прийому хворих коронавірусом, але попросила в міста гроші.

Про це міський голова Чернівців Олексій Каспрук розповів в інтерв’ю «Главкому».

«Область надіслала мені лист про те, що вони готові переобладнати шпиталь ветеранів війни для прийому хворих коронавірусом, але попросила в нас гроші», – сказав Каспрук і додав, що лікарів не вистачає.

Чернівецька ОДА звернулась за допомогою у боротьбі з коронавірусом до місцевої влади Чернівців

(для перегляду натисніть на зображення)

Міський голова Чернівців погодився заплатити,  бо ж хворіють чернівчани. «У лікарні потрапляють мешканці міста, територіальної громади, ми будемо робити все, щоб забезпечити їх лікування. Відмовимося від капітальних видатків цього року, зарплати чиновникам вже зменшені і будемо зменшувати далі, напевно, і скорочувати доведеться. Тут не йдеться про гроші. Там немає суми, але я розумію що це мінімум 1-1,5 млн грн», – зазначив мер.

Олексія Каспрука при цьому турбує таке: «є державний Фонд боротьби з Covid-19, як це юридично грамотно виконати, адже це обласна установа (шпиталь ветеранів війни), вона в об’єднаній власності територіальних громад області. Якось будемо викручуватися, щоб знайти якийсь механізм. Ми платимо податки, місто платить податки, чернівчани платять податки, частина цих податків йде в обласний бюджет. Чому в цій ситуації ми маємо ще й додатково зі своїх податків доплачувати за лікування?»

Міський голова зазначив, що лист з області вони отримали 4 травня. «Ми думаємо, як виділити ці гроші, чи просто варто передати засоби захисту, чи може відрядити туди медичних працівників з розхідними матеріалами. Тобто ми шукаємо законний механізм, аби цю допомогу надати. Адже тут ще один момент: потім же ж прийдуть перевіряти нас і можуть сказати, що відбулося незаконне використання коштів, не за бюджетним кодексом тощо», – сказав Олексій Каспрук.

Нагадаємо, раніше міський голова Чернівців Олексій Каспрук заявив, що в лікарнях, які визначені опорними для лікування коронавірусу, закінчуються місця. Тепер під тимчасовий шпиталь будуть переобладнані стадіон і оздоровчий центр «Олімп». Голова Чернівецької облдержадміністрації Сергій Осачук в інтерв’ю «Главкому» розкритикував ідею міського голови Чернівців.

Голова Чернівецької ОДА Сергій ОсадчукГолова Чернівецької ОДА Сергій Осадчук

Станом на 9:00 7 травня в Україні 13 691 лабораторно підтверджений випадок Covid-19, з них 340 летальних, 2396 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 507 нових випадків. У Чернівецькій області — 2048 випадків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: