У Чернівецькій області суд виправдав чоловіка, якого поліція оштрафувала через порушення карантину

У Чернівецькій області суд виправдав чоловіка, якого поліція оштрафувала через порушення карантину
Чоловік не визнав своєї провини під час судового засідання

У судовій постанові йдеться, що чоловік не здійснив реєстрацію в’їзду в область і самовільно без дозволу заїхав на територію Буковини

У Чернівецькій області суд виправдав чоловіка, якого правоохоронці оштрафували через порушення правил карантину. Про це повідомляє місцеве видання «Молодий буковинець».

Як зазначається у постанові Заставнівського районного суду, чоловіка зупинили 8 квітня на карантинному пості в селі Звенячин Заставнівського району під час спроби в’їзду на територію Чернівецької області.

У судовій постанові йдеться, що чоловік не здійснив реєстрацію в’їзду в область і самовільно без дозволу заїхав на територію Буковини.

«Він не визнав свою провину під час судового засідання. Натомість сказав, що працівники поліції необґрунтовано склали щодо нього протокол, адже він повертався до Чернівців, де постійно проживає. При собі чоловік не мав довідки про місце проживання, однак показував працівникам поліції свідоцтво про право власності на квартиру, в якій проживає», - йдеться у повідомленні.

Співробітник поліції під час судового засідання повідомив, що було складено адміністративний протокол, оскільки чоловік порушив умови перетину посту. Зокрема, він зареєстрований у Заліщицькому районі Тернопільської області і згідно з протоколом обласної комісії з надзвичайних ситуацій не мав права в’їзду на територію Чернівецької області. За словами правоохоронця, будь-якої інформації про те, що він проживає у Чернівцях, він поліцейським не надав.

Заставнівський районний суд закрив провадження у справі про адміністративне правопорушення щодо обвинуваченого у зв’язку з відсутністю складу адміністративного правопорушення.

Також у постанові вказано, що вона набирає законної сили після 10-денного строку подання апеляційної скарги.

Як відомо, Буковина – епіцентр коронавірусної пандемії в Україні. Найменша область країни має найбільшу кількість виявлених хворих на Covid-19. За минулу добу тут виявили 53 нові випадки Covid-19. Водночас, з лікарень виписали 19 пацієнтів, що одужали.

Загалом в області зафіксована рекордна кількість інфікованих – 109 осіб. І попри таку статистику у Чернівцях підприємці продуктового сектора Калинівського ринку готуються до відновлення торгівлі на своїх торгових місцях.

В Україні станом на 9 ранку 28 квітня лабораторно підтверджено 9410 випадків Covid-19. З Них померли 239 пацієнтів, 992 - одужали. За добу зафіксовано 401 новий випадок, це на дев'ять випадків більше ніж учора. Із тих, що захворіли за останню добу, дітей - 25 (вчора 28), медиків - 94 (вчора 73). Загалом в Україні коронавірусом захворіли 1843 медиків. Протягом минулої доби від коронавірусу одужали 128 пацієнтів, померли - 19 (вчора летальних випаадків було 11).  

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: