У Тернопільські ОДА пояснили, чому в області лікарі масово захворіли на Covid-19

У Тернопільські ОДА пояснили, чому в області лікарі масово захворіли на Covid-19
Медики Монастириської районної лікарні масово заразилися на коронавірус під час похорону у селі Ковалівка від священника

Керівник управління охорони здоров’я Тернопільської ОДА розповів про похорон, де сталось масове зараження

Володимир Богайчук, керівник управління охорони здоров’я Тернопільської обласної державної адміністрації розповів, що медики з Монастириської районної лікарні масово заразилися на коронавірус на поминках у селі Ковалівка від священника. Про це Богайчук сказав в інтерв’ю «Главкому».

За словами Богайчука, зараз в усіх лікарнях медики приймають хворих у спеціальних комбінезонах. «Зараження відбулося під час поховання 68-річного чоловіка, який помер від Covid-19. Багато медичних працівників, які живуть у селі Ковалівка, де відбувалося поховання, заразилися на поминках від священника», - розповів представник Тернопільської ОДА.

Богайчук стверджує, що наразі лабораторний центр і епідеміологічна служба працюють над тим, щоб всі 500 людей, які контактували під час похорон з батюшкою, і з чоловіком, який згодом захворів та помер, побували в самоізоляції.

«Хоча 500 – це величезна кількість людей. Не так просто встановити усіх. Хтось вчасно не сказав, де перебував, хтось узагалі приховав інформацію», - каже керівник управління охорони здоров’я Тернопільської ОДА.

Богайчук розповів, що наразі існує певний алгоритм роботи лікарів під час коронавірусної інфекції.

«Якщо встановлено, що людина потенційно хвора, ми проводимо такі процедури: бригада лікарів районної лікарні, зокрема і інфекціоніст одягають відповідний одяг, автомобілем їдуть до пацієнта, проводять відбір матеріалу для дослідження. Потім повертаються назад до лікарні, роздягаються, миються. Біоматеріал спеціальним автомобілем доправляють до Тернополя. Двічі на день доставляються матеріали. Якщо до 11:00 не встигають, то десь о 17:00-18:00. І наступного дня результат дослідження стає відомим», - пояснив чиновник.

Як повідомлялося 23 березня, у МОЗ розробили інструкцію щодо поховання померлих від коронавірусу.

Нагадаємо, станом на 31 березня в Україні кількість хворих на коронавірус зросла. За даними Міністерства охорони здоров'я зафіксовано 549 випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Із них 13 летальних, вісім пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 69 нових випадків. У Тернопільській області зареєстровано 78 людей з коронавірусною інфекцією.

До слова, станом на 31 березня у світі на коронавірус вже захворіло понад 785 807 людей. Кількість смертей – 37 820, а одужали наразі вже 165 659 осіб.

Найбільше випадків зараження у таких державах як США (164,253), Італія (101 739) та Іспанія (87 956). В Китаї хворобу вже практично подолано.

Читайте більше:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: