Померлий від коронавірусу на Тернопільщині міг заразитися від священника

Померлий від коронавірусу на Тернопільщині міг заразитися від священника
Ілюстративне фото

Під час епідеміологічного розслідування з'ясувалося, що з початку березня священник О. В. контактував загалом близько з 500 особами під час різних релігійних обрядів

Чоловік, який помер від коронавірусу у Тернопільській області, міг заразитися від інфікованого священника під час похорону 9 березня.

Про це у Facebook написав заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

«Поліцією разом з епідеміологічною службою встановлено, що померлий громадянин Б. контактував 9 березня під час похорону у с. Швейків Монастириського району зі священником О. В. 1963 р.н., якому 19 березня встановлений діагноз «зараження коронавірусом», - поінформував посадовець.

Він розповів, що, за словами свідків, у поминальному обряді брали участь близько 70 осіб.

Під час епідеміологічного розслідування з'ясувалося, що з початку березня священник О. В. контактував загалом близько з 500 особами під час різних релігійних обрядів. Всім цім людям радять терміново звертатись за телефонами 102 або 103 та повідомити про факти спілкування зі священником та з померлим жителем Тернопільської області, наголосив Геращенко.

Заступник повідомив, що інфікований священник перебуває у реанімації Тернопільської клінічної лікарні в тяжкому стані, його підключено до апарату штучної вентиляції легень.

«На даний час населені пункти Швейків, Ковалівка та 4 інших блоковані поліцейськими. В цьому осередку епідемії вже встановлено 5 випадків зараження Covid-19. Але ми всі розуміємо, що їх значно більше», - заявив Геращенко.

Варто зазначити, що хворий на коронавірус священик з Тернопільської області Олег Винников знаходиться у реанімації Тернопільскої клінічної лікарні у важкому стані під апаратом штучної вентиляції легень. Лікарі борються за його життя.

Як повідомлялося, 25 березня в інфекційному відділенні Тернопільської лікарні швидкої допомоги помер 68-річний хворий на Covid-19 мешканець села Ковалівка Монастириського району.

Станом на ранок 25 березня в Україні зафіксовано 113 випадків коронавірусної хвороби Covid-19 у 13 областях та місті Києві, з них чотири летальні.

За даними Worldometers, у світі зафіксовано 423 515 випадків зараження коронавірусом, з них 18 910 летальних і 109 154 особи одужали.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: