МОЗ оновило список тих, кого із коронавірусом забиратимуть в лікарні

МОЗ оновило список тих, кого із коронавірусом забиратимуть в лікарні
Усім пацієнтам з COVID-19, які перебувають на стаціонарі, будуть проводити профілактику загальних ускладнень
Фото Людмили Антоненко, головного лікаря Олександрівської лікарні у Києві

Людей з легким перебігом захворювання не гостпіталізуватимуть

Міністерство охорони здоров’я оновило алгоритми надання стаціонарного лікування пацієнтам з коронавірусним захворюванням COVID-19.

Згідно з оновленими стандартами надання медичної допомоги хворим на COVID-19, стаціонарне лікування обов’язково надаватимуть:

  • хворим з підозрою/підтвердженим COVID-19 у середньому й тяжкому стані, а також при ознаках пневмонії або дихальної недостатності;
  • пацієнтам, незалежно від тяжкості стану, які належать до групи ризику розвитку ускладнень.

До цієї групи ризику відносяться пацієнти з тяжким перебігом артеріальної гіпертензії, декомпенсованим цукровим діабетом, з імуносупресивними станами, тяжкою хронічною патологією дихальної та серцево-судинної систем, нирковою недостатністю, аутоімунними захворюваннями, тяжкими алергічними хворобами, цереброваскулярними захворюваннями у стадії декомпенсації, онкологічними захворюваннями.

Після прибуття будь-якого пацієнта до медзакладу, буде проводитися медичне сортування: за тяжкістю захворювання, необхідністю починати заходи медичної допомоги та наявністю тяжкого гострого респіраторного синдрому, пов'язаного з COVID-19.

Залежно від стану хворого та його класифікації спеціалісти надають відповідну медичну допомогу. Людей з легким перебігом захворювання не гостпіталізуватимуть. Усім пацієнтам з COVID-19, які перебувають на стаціонарі, проводять профілактику загальних ускладнень.

Вагітних жінок з підозрою на COVID-19 мають госпіталізувати у спеціалізований стаціонар, а вся терапія має проводитися з урахуванням стандартів ведення вагітності.

Відповідні державні положення затверджені наказом МОЗ України та ґрунтуються на рекомендаціях Всесвітньої організації охорони здоров'я.

За даними Міністерства охорони здоров'я станом на 10 ранку 31 березня в України зафіксовано 549 випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Із них 13 летальних, вісім пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 69 нових випадків.

Також у МОЗ повідомили, що для хворих на коронавірус в Україні знайшли 240 лікарень на 67 тисяч ліжок.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: