У Тернопільський ОДА радять жорсткіше карати людей, які не притримуються правил карантину

У Тернопільський ОДА радять жорсткіше карати людей, які не притримуються правил карантину
Китайці розстрілювали тих, хто у розпал поширення коронавірусу не дотримувалися самоізоляції, -  Богайчук

Керівнику управління охорони здоров’я Тернопільської ОДА подобаються китайські підходи у боротьбі з поширенням коронавірусу

Володимир Богайчук, керівник управління охорони здоров’я Тернопільської обласної державної адміністрації вважає, що ті, хто не дотримуються карантину заслуговують на жорсткі покарання. Про це Богайчук сказав в інтерв’ю «Главкому».

Керівнику управління охорони здоров’я Тернопільської ОДА подобаються китайські підходи у боротьбі з поширенням коронавірусу. «У Китаї розстрілювали того, хто, наприклад, не дотримувався самоізоляції (в розпал пандемії коронавірусу у Китаї в лютому 2020 року суд у Пекіні повідомив про кримінальну відповідальність для тих громадян, які приховують симптоми Covid-19. Покарання – 10 років ув’язнення, пожиттєве ув’язнення, або смертна кара – «Главком»)», - зазначив Богайчук.

Чиновник каже, що якби міг, то «увів би надзвичайний стан, але є проблема – надзвичайний стан забороняє донорам надавати нам допомогу». «А кошти нам, як державі, зараз потрібні. Введення надзвичайного стану заборонить пересування між окремими населеними пунктами, окрім швидкої допомоги, автомобілів з продуктами харчування. Зараз ми тільки рекомендуємо, нічого не можемо заборонити», - наголосив Богайчук.

Керівник управління охорони здоров’я Тернопільської ОДА запевнив, що під час поховання померлого від коронавірусу були дотримані всі заходи безпеки.

«Медпрацівники допомогли винести труп, на нього був надітий відповідний пакет. Далі родичі сказали, що вони самі заберуть його», - повідомив Богайчук і додав, що рідні чоловіка, хоч і не мали жодних засобів індивідуального захисту, проте не наражалися на небезпеку, оскільки тіло померлого було «поміщене у пакет і засипане хлоркою». «Ще немає алгоритму дій того, як проводити поховання. З дня на день він має з’явитися. Але працювали (ті, хто займався похованням) згідно із наказом МОЗ щодо боротьби з інфекційними захворюваннями», - сказав Богайчук.

Як повідомлялося 23 березня, у МОЗ розробили інструкцію щодо поховання померлих від коронавірусу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: