Українці витрачають більше грошей на тютюн і алкоголь, ніж на здоров'я

Українці витрачають більше грошей на тютюн і алкоголь, ніж на здоров'я

Сигарети та алкоголь на четвертому місці у списку витрит українців

Українці витрачають більше грошей на тютюнові вироби і алкоголь, ніж на здоров'я, освіту, одяг, розваги та відпочинок. Про це свідчить інформація Державної служби статистики, повідомляє ТСН.

Як повідомляється, найбільшою статтею витрат українців є продукти харчування, на них вони витрачають 42,1% від усіх витрат. На другому місці оплата комунальних платежів, на третьому - витрати на транспорт.

А на четвертому місці опинилися витрати на алкоголь і тютюн. У минулому році українці витратили понад 146 мільярдів гривень. Це більше, ніж витрати на здоров'я, одяг, предмети домашнього вжитку, відпочинок і розваги.

Варто відзначити, статистика подана без урахування тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей та окупованого Криму.

Нагадаємо, у червні 2017 року Кабмін скасував державне регулювання цін на соціальні продукти. Йдеться, зокрема, про борошно, хліб, макаронні вироби, крупи, цукор, яловичину, свинину і м’ясо птиці, ковбасні вироби варені, молоко, сир, сметану, масло вершкове, олію соняшникову, яйця курячі.

У серпні 2017 міністр соцполітики Андрій Рева заявив, що українці витрачають на харчування 50% доходів, а німці - 14%, так як українці, в порівнянні з німцями, занадто багато їдять.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: