Український моряк у СІЗО Москви не впадає у відчай і тролить слідчого

Український моряк у СІЗО Москви не впадає у відчай і тролить слідчого
За словами Алієва, моряк каже, що відпочиває від «командира, який щоранку дзвонить з криками»

Адвокат написав, що Сергій весела і позитивна людина

Український полонений моряк, капітан-лейтенант катера «Нікополь» Сергій Попов не впадає у відчай у московському СІЗО «Лефортово». Про це повідомив адвокат військовополоненого моряка Гаджи Алієв у Facebook.

За словами адвоката, моряк каже, що відпочиває від «командира, який щоранку дзвонить з криками».

Також Алієв написав, що 20 грудня Верховний суд окупованого Криму розглянув апеляційну скаргу на взяття під варту українського моряка.

«Втім на судове засідання у СІЗО, що проходило у Москві по відеозв'язку, його не пустили. А замість нього запросили іншого адвоката  і таким чином, порушили право на захист військовополоненого Попова. 

Але адвокат зміг побачити Попова і почути, як моряк заявив, що він військовополонений і просив, щоб до нього застосовувалися норми Женевської конвенції. Він також відмовився давати будь-які свідчення, але розповів про перебування у СІЗО «Лефортово». 

«Спокійно в камері, - каже: відпочиваю, не дзвонить вранці командир з криком «нахрена не доробили ...» або «у нас тут поломка, що ти спиш», - передав Гаджи Алієв.

Адвокат написав, що Сергій весела і позитивна людина. 

«Кілька разів нагадував слідчому, що він старше слідчого за званням. Слідчий поставився з розумінням», - написав він.

Попов розповів, що потрапив у камеру, де є телевізор, що не працював через відсутність антени. На заяви з проханням надати йому антену, адміністрація СІЗО не відреагувала, тому він зробив саморобну з підручних засобів, бо він електромеханік. 

«У результаті цілодобово з телевізора тільки про Україну і говорять, я стільки сюжетів про Україну вдома не бачив! Невже в Казахстані, Білорусі та інших країнах нічого цікавого не відбувається, навіщо стільки новин про Україну?», - написав він. 

Він також отримав лист від громадянина РФ зі словами підтримки і підписом «не всі росіяни козли». Моряк вдячний волонтерам, а також всім, хто відгукнувся. 

«Одяг, що передали волонтери, підійшов за розміром, такого навіть на флоті України не видають», - сказав він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: