Всі незаконно утримувані у РФ українські моряки мають адвокатів, - омбудсмен

Всі незаконно утримувані у РФ українські моряки мають адвокатів, - омбудсмен
«Кожен український військовополонений, який незаконно утримується у Російській Федерації, вже має власного адвоката. Термін дії договорів поширюватиметься на весь період попереднього слідства», - написала Денісова

За словами Денісової, всі видатки (гонорар та додаткові витрати) бере на себе Україна

Всі незаконно утримувані у Росії українські моряки мають власних адвокатів. Про це повідомила уповноважений Верховної ради України з прав людини Людмила Денісова у Facebook

За словами Денісової, адвокатські послуги оплачуватимуться за договорами, що укладатиме в Москві уповноважена особа від Міністерства закордонних справ України, а всі видатки (гонорар та додаткові витрати) бере на себе Україна.

«Кожен український військовополонений, який незаконно утримується у Російській Федерації, вже має власного адвоката. Термін дії договорів поширюватиметься на весь період попереднього слідства. З початку слідчих дій, від 11 грудня, кожному полоненому українському моряку буде забезпечено повноцінний захист», - написала вона.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року у Керченській протоці РФ напала на українські кораблі, внаслідок чого було захоплено три судна та 24 українських моряки, троє з них отримали поранення.

Як повідомлялося, Порошенко звернувся до Онуфрія по допомогу у визволенні українських моряків.

Українські консули відвідали сімох полонених моряків у Москві.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: