Зеленський заявив, що голову СБУ Полтавщини треба звільнити

Зеленський заявив, що голову СБУ Полтавщини треба звільнити
Володимир Зеленський підкреслив, що саме СБУ опікується питаннями безпеки, тож спецслужба мала повідомити відповідні структури про можливі акції

Управління Служби безпеки України у Полтавській області запізно відреагувало на ситуацію в Нових Санжарах, коли там готувалася акція протесту, – президент

Президент Володимир Зеленський вважає, що управління Служби безпеки України у Полтавській області запізно відреагувало на ситуацію в Нових Санжарах, коли там готувалася акція протесту, тому відповідальну за це особу потрібно замінити. Таку думку Зеленський висловив на зустрічі з представниками малого та середнього бізнесу під час робочої поїздки у Полтавську область, що транслювалася наживо на сторінці Офісу президента у Facebook.

«Я знав цю інформацію про Нові Санжари, що саме місцева СБУ відреагувала дуже пізно, що готувались акції. Ми, як держава, не отримали цю інформацію. І вже зробили люди блокпости, і вже підпалювали шини – і після цього приїхала Нацгвардія», – заявив Зеленський.

Він підкреслив, що саме СБУ опікується питаннями безпеки, тож спецслужба мала повідомити відповідні структури про можливі акції.

«Значить, людину, яка займає місце в обласній СБУ, повинні замінити. Я дійсно так вважаю», – підкреслив президент.

Нагадаємо, 20 лютого в Україну прибув літак з евакуйованими з китайського міста Ухань 45 українцями та 27 іноземцями. Евакуйованих разом з екіпажем літака та медиками, які супроводжували рейс, повезли до медичного центру Нацгвардії в селищі Нові Санжари на Полтавщині. Проте місцеві жителі весь день блокували дорогу, аби не пропустити автобуси з евакуйованими, та вимагали не розміщувати їх у місцевому медзакладі. Коли автобуси під'їхали, люди почали жбурляти у них каміння.

Під час сутичок між протестувальниками та правоохоронцями постраждали дев'ятеро поліцейських та один цивільний. Поліція затримала 24 учасників заворушень. Згодом усіх, крім одного, відпустили.

Режим обсервації евакуйованих з Уханя закінчився о 12 годині 5 березня.

Як повідомлялося, Зеленський на Полтавщині оглянув санітарний вертоліт для перевезення інфекційних хворих.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: