Жителька Маріуполя виконала передсмертне бажання «азовця»

Жителька Маріуполя виконала передсмертне бажання «азовця»
фото: novynarnia.com

Данило Сафонов загинув 2 травня

З окупованого Маріуполя вдалося вивести кішку українського захисника, який загинув у боях за Україну. Наразі чотирилапа перебуває у безпеці. Про це повідомляє 24 канал з посиланням на місцеві соцмережі.

Порятунок чотирилапої було передсмертним бажанням поліцейського Данила Сафонова, який загинув 2 травня під час обстрілів заводу «Азовсталь» у Маріуполі. Тривалий час киця українського героя прожила в окупації. На щастя, 10 липня з муками зі стражданнями її вдалося вивезти на підконтрольну Україні територію. Зробила це одна з мешканок Маріуполя, яка втекла з окупованого міста без речей, грошей, але з дітьми та котами.

«У Дані було передсмертне прохання – знайти її (кицю – ред.). Даня, брате, ми це зробили, вибач, що так довго. До операції евакуації залучили багато людей, ми це зробили разом! Щиро вдячні всім причетним за співпрацю», – йдеться у повідомленні.

Сафонов був переселенцем з Донецька. У 2014 році чоловік виїхав до Маріуполя. Згодом став військовим окремої артилерійської бригади. Протягом трьох років він воював з окупантами в АТО. А до лав Патрульної поліції вступив у 2019 році.

Загинув Данило Сафонов 2 травня. З ним також полягли ще двоє українських бійців. Усі вони виконували чергове бойове завдання. Після повернення військові потрапили під ворожий мінометний обстріл.

Нагадаємо, звільнений із полону «азовець» Усіченко розповів, чого боялися окупанти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: