71 звільнених з полону українців вже отримали по 100 тис. грн допомоги

71 звільнених з полону українців вже отримали по 100 тис. грн допомоги
Відповідальним за виплату допомоги звільненим з ОРДЛО заручникам уряд визначив МінТОТ

27 грудня 2017 року було звільнено 74 незаконно утримуваних українців, 73 з них повернулися на підконтрольні Україні території

Одноразову грошову допомогу сумою 100 тис. грн уже перераховано 71 громадянину України, звільненому з окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) в грудні 2017 року, повідомляв заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України (МінТОТ) Георгій Тука.

«Із 74 звільнених з полону в грудні 2017 року 71 людині кошти компенсації в розмірі 100 тис. грн уже перераховано», - повідомив Тука на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

Як повідомлялося, 27 грудня 2017 року було звільнено 74 незаконно утримуваних українців, 73 з них повернулися в Україну. Стороні ОРДЛО було передано 233 особи. Це найбільший обмін утримуваних осіб між сторонами з 2015 року.

31 січня 2018 року Кабінет міністрів України підтримав надання державної підтримки особам, які перебували в полоні, та членам їхніх сімей, зокрема виплатою одноразової грошової допомоги в розмірі 100 тис. грн.

Відповідальним за виплату допомоги звільненим з ОРДЛО заручникам уряд визначив МінТОТ.

13 червня перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко повідомила, що МінТОТ розпочало виплати одноразової грошової допомоги звільненим з ОРДЛО українцям.

Напередодні повідомлялося, що звільненому з полону бойовиків українському вченому Ігорю Козловському припинили виплату пенсії як переселенцю у зв’язку з тим, що він їздив за кордон.

Раніше повідомлялося, що звільнений із полону вчений Козловський отримав роботу в Києві.

Донецький вчений-релігієзнавець Козловський разом із ще 73 українцями був звільнений з полону бойовиків 27 грудня 2017 року. Пізніше Козловський розповів, що перебування в полоні у бойовиків негативним чином позначилося на його здоров'ї, у зв'язку з чим він змушений проходити реабілітацію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: