Обмін полоненими: СБУ звинуватила Росію у «боягузливому» зриві переговорів

Обмін полоненими: СБУ звинуватила Росію у «боягузливому» зриві переговорів
Василь Грицак

На жаль, переговори щодо обміну полоненими свідомо блокуються з боку російської сторони, - Грицак

Російська сторона свідомо не допускає представників міжнародних організацій до українських заручників, які утримуються на окупованих територіях Донбасу та Криму, а також в Росії. Про це сьогодні на брифінгу заявив голова Служби безпеки України Василь Грицак.

«На сьогодні однією з проблем є недопуск міжнародних організацій до місць, де утримуються українські громадяни. Це говорить про те, що російська окупаційна влада боїться показати ті місця, де фактично за надуманими звинуваченнями утримуються наші бранці в нелюдських умовах. Як правило, вони перебувають там без правового статусу», - сказав очільник СБУ.

Грицак також заявив, що Росія блокує проведення переговорів щодо обміну українських заручників. «На жаль, переговори щодо обміну полоненими свідомо блокуються з боку російської сторони і використовуються як засіб політичного тиску... Як казав президент України, ми готові на безпрецедентні кроки, щоб звільнити наших заручників як з окупованих територій, так і з Росії», - наголосив Грицак.

Нагадаємо, 28 червня Парламентська асамблея Ради Європи проведе дебати щодо українських політв’язнів у Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: