Чи буде хліб? Новий міністр економіки божиться: Україна може не хвилюватися і далі вивозити зерно

Чи буде хліб? Новий міністр економіки божиться: Україна може не хвилюватися і далі вивозити зерно

«Три тижні тому був ріст цін за певними товарними позиціями, який вдалося зупинити» - Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко

«Мінекономіки підписало Меморандум з основними учасниками зернового ринку щодо граничних обсягів експорту пшениці» – Петрашко

Недопущення продовольчого дефіциту та стабілізація цін на продукцію першої необхідності та медичні вироби – це виклики, які постали перед міністерством. В рамках цього ведеться активний щоденний моніторинг стану цін на харчові товари, а також залучаються до діалогу виробники, дистриб’ютори та магазини. Наразі внутрішній продовольчий ринок наповнений усіма категоріями товарів, а цінова ситуація є стабільною і контрольованою. 

Про це зазначив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко під час прямого ефіру на телеканалі «Україна» 11 квітня.

«Забезпеченість пшеницею і хлібом – важливе питання, яке турбує українців. Два тижні тому Мінекономіки підписало Меморандум з основними учасниками зернового ринку щодо граничних обсягів експорту пшениці. Станом на найнижчу точку, тобто до того, як почне надходити збіжжя з нового врожаю, у нас буде 3 млн тонн пшениці – у 2 рази більше ніж минулого року, що повністю забезпечить нам продовольчу безпеку. Тому ніякого дефіциту хліба не буде», – підкреслив Міністр Ігор Петрашко.

Міністр також зауважив, що три тижні тому був ріст цін за певними товарними позиціями, який вдалося зупинити. Загалом, останні 10 днів ціни не зростали. 

Зокрема, причини зростання цін носять, в першу чергу, сезонний характер. Адже традиційно перед Великоднем спостерігається подорожчання цін на окремі категорії продуктів. Але непередбачуваних стрибків не було і не буде. Друге – це девальвація, яка відбувається з валютою. Третя причина – це спекулятивний елемент, над подоланням якого в міністерстві вже працюють.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: