Експерти попередили українців: курс долара різко зміниться

Експерти попередили українців: курс долара різко зміниться
Наступного тижня залишається останній сприятливий шанс для придбання валюти як засобу накопичення

Українцям радять не продавати, а купувати долар

Експерти попереджають, що скоро курс долара в Україні піде вгору, а останній сприятливий шанс для покупки доларів як засобу накопичення кажуть буде на наступному тижні.

Член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин пояснив, що інфляційний тренд нікуди не зник. За його словами, у бізнесу є попит на валюту, і коли країна почне виходити з карантину, почнуть активно купувати долари.

«Якісь значні зміни курсу можливі тільки після повнішого скасування карантину, яке уряд має намір почати з 22 травня, тому я не чекаю змін курсу на наступному тижні», – підсумував Олег Пендзин.

Крім того, попит на валюту зросте з відкриттям туристичного сезону, тоді навіть може виникнути дефіцит долара в Україні.

«Банки тут же піднімуть курс. Тому тим, хто має гривневі надлишки і хоче їх конвертувати в долари, саме час це зробити», - підкреслив експерт.

Відзначимо, 14 травня спостерігається зниження офіційного курсу долара в Україні. Національний банк встановив його на рівні 26,68 гривень за долар, що на 11 копійок нижче, ніж днем раніше.

Учасники валютного ринку зараз відзначають знижений попит на валюту, оскільки у імпортерів просто немає гривні на її покупку.

Нагадаємо, 8 травня Нацбанк різко збільшив скупку валюти.

Як повідомлялося, у Нацбанку стверджують, що за останні п’ять років готівки в обігу зменшилося вдвічі.

У Нацбанку стверджують, що настрої бізнесу різко погіршилися.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль готує поетапний план підтримки бізнесу.

Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 22 травня. Усі послаблення (зокрема, і відкриття салонів краси) передбачають обов’язкове дотримання протиепідеміологічних заходів.

Зазначимо, що у деяких областях України хочуть ввести адаптивний карантин

До слова, президент Зеленський виступає проти повного скасування карантину

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: