Зеленський виступає проти повного скасування карантину

Зеленський виступає проти повного скасування карантину
Президент Володимир Зеленський 

Повна відміна карантину матиме шокуючі наслідки, - заявив президент

Президент Володимир Зеленський заявив, що пом’якшення карантину не може бути передчасним та побажав українцям терпіння.

Про це він зазначив у відеозверненні у понеділок.

«Так, є негативний вплив карантину на економіку. Втрати від нього – болючі. Але потенційні втрати від високої захворюваності та смертності – катастрофічні. Згідно з дослідженнями, повна відміна карантину матиме шокуючі наслідки. Якщо завтра ми повернемось до звичного нам ритму життя – це потенційно плюс 120 тисяч смертей до кінця року. Саме тому пом’якшення карантину не може бути передчасним. Воно поетапне, і перше пом’якшення відбудеться вже скоро - 11 травня», - сказав президент.

Він нагадав, що з 11 травня будуть відкриті, зокрема, парки, сквери, салони краси, літні майданчики кафе та ресторанів.

Зеленський закликав українців подивитися на статистику країн, де або не запроваджували карантинні заходи, або зробили їх м’якими. За його словами, у результаті в таких країнах - тисячі смертей та десятки тисяч захворілих щодня.

«Традиційно на початку звернення я бажаю вам здоров’я. А сьогодні, крім цього, я хочу побажати всім важливої запоруки цього здоров’я. Це – терпіння. Терпіння, щоб дотримуватись карантину та дочекатися безпечної обстановки», - зазначив глава держави.

Зазначимо, що у деяких областях України хочуть ввести адаптивний карантинНаразі уряд має намір продовжити карантин до 22 травня.
Як повідомлялось, станом на 9:00 4 травня в Україні 12 331 лабораторно підтверджений випадок Covid-19, з них 303 летальні, 1619 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 418 нових випадків

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: