Глава Мінфіну очікує, що МВФ затвердить новий транш до кінця року

Глава Мінфіну очікує, що МВФ затвердить новий транш до кінця року
Міжнародний валютний фонд

За словами Маркарової, нова програма закладає основу для співпраці України та МВФ на строк, який виходить за межі виборів у 2019 році

Нова угода stand-by у сумі 3,9 млрд доларів з МВФ буде достатньою опорою для України, поки продовжуються структурні реформи.

Про це заявила в.о. міністра фінансів України Оксана Маркарова, йдеться на сайті відомства.

«Ми переконані, що угода stand-by буде достатньою опорою для України, поки ми продовжуємо наші структурні реформи. Економіка України зростає вже протягом десяти кварталів підряд, інфляція та дефіцит бюджету – під контролем, інші макроекономічні показники теж демострують позитивну динаміку», – прокоментувала заяву МВФ Маркарова.

За її словами, нова програма закладає основу для співпраці України та МВФ на строк, який виходить за межі президентських та парламентських виборів у 2019 році, і допоможе Україні надалі втілювати свою фіскальну і монетарну політику.

«Такий вияв підтримки наших міжнародних партнерів у поєднанні з реалістичним та збалансованим бюджетом на 2019 рік та середньостроковим бюджетним плануванням, за який Верховна Рада проголосувала вчора – це дуже позитивний момент для нас. Продовження співпраці з МВФ дозволить нашому уряду отримувати фінансування на дуже привабливих умовах та нарощувати валютні резерви, які зараз становлять 18 мільярди доларів», - заявила Маркарова.

У Мінфіні зазначили, що очікується, що Рада МВФ затвердить програму до кінця 2018 року за умови, що Україна виконає всі домовленості, у тому числі, прийняття Верховною Радою державного бюджету, який відповідає рекомендаціям МВФ.

Нагадаємо, Кабінет міністрів у п’ятницю, 19 жовтня, провів позачергове засідання уряду, на якому прем'єр-міністр Володимир Гройсман, як і прогнозував «Главком», заявив, що з 1 листопада ціна на газ для населення в Україні зросте на 23,5%.

Гройсман також пообіцяв, що «Нафтогаз» скерує до держбюджету 90% свого прибутку.

Після цього рішення було оголошено, що Україна домовилася з МВФ про нову програму stand-by.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: