Гончарук пояснив, чому під час його урядування падала промисловість

Гончарук пояснив, чому під час його урядування падала промисловість
Олексій Гончарук наголосив, що рішення виконавчої влади не мають негайного впливу на економіку
Фото: Радіо Свобода

У січні падіння промислового виробництва склало 5,1% у порівнянні з аналогічним періодом 2019 року

Колишній прем’єр-міністр України Олексій Гончарук назвав низку чинників, які, на його думку, спричинили падіння промисловості в Україні, зокрема, у час його урядування. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«Коли ми говоримо про падіння, наприклад, в енергетиці, темпів зростання, то у нас рівень споживання цієї зими був в середньому на 10-15% меншим, ніж минулого року. Чому? Бо тепла погода. Бо банально українець і українська економіка не споживали цю електроенергію. Якщо ми говоримо про експортерів, то там ситуація інша. Там є зовнішні ринки, які в цей період часу просіли. І зробити з цим ні український уряд, ні президент, ні парламент нічого не могли. Це об’єктивний чинник, який таким чином себе проявив. Окремо з того, що насправді можна вважати однією з причин уповільнення і складнощів для промисловості, це консервативна монетарна політика НБУ», – сказав Гончарук.

Він додав, що рішення виконавчої влади не мають негайного впливу на економіку.

«Дії уряду «з сьогодні – на завтра» не впливають, на жаль, на економіку. Тому не можна сказати, що було якесь помилкове рішення або ми мали щось зробити, але не зробили, що і призвело до падіння», – сказав Гончарук.

За даними Держслужби статистики, у січні падіння промислового виробництва в Україні, за уряду Олексія Гончарука, склало 5,1% у порівнянні з аналогічним періодом 2019 року, а вже в лютому сповільнилося до 1,5%.

Нагадаємо, Олексій Гончарук пішов у відставку 4 березня. На посаді прем’єра його замінив Денис Шмигаль.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: