Гройсман запевнив, що ціна на газ восени підніматися не буде

Гройсман запевнив, що ціна на газ восени підніматися не буде

Гройсман не бачить об'єктивних підстав для підвищення ціни на газ

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що ціна на газ для населення восени підніматися не буде.

Про це Гройсман заявив в ефірі телеканалу ICTV.

«Що стосується ціни на газ. Зараз «Нафтогаз» закачує газ за діючими цінами. Ціни - в нижній точці, і тому вони не можуть бути підвищені, оскільки запас зараз, на початок опалювального сезону буде сформований в 20 млрд куб. м. Цього нам вистачить повністю для проходження наступного опалювального сезону», - сказав Гройсман.

Він підкреслив, що не бачить об'єктивних підстав для підвищення ціни на газ.

«Тому таких підстав об'єктивних я не бачу і буду робити все, щоб монополіст «Нафтогаз» дотримувався стратегії зниження цін», - додав прем'єр.

Нагадаємо, в червні «Нафтогаз» після ухвалення постанови Кабміну знизив ціну природного газу для потреб населення та інших споживачів за ПСО на червень 11,8% до 5553,89 грн за 1 тис. куб. м.

Зазначимо, ціни на природний газ на європейському ринку знизилися до мінімального рівня з 2006 року через високі запаси завдяки теплій зимі і збільшенню пропозиції з США та з території Росії.

Також нагадаємо, Коболєв заявив, що у серпні поточного року НАК «Нафтогаз України» може призупинити імпорт природного газу для його закачування в підземні сховища (ПСГ), якщо не буде вирішене питання з фінансуванням.

Раніше повідомлялося, що Європейський банк реконструкції і розвитку може надати НАК «Нафтогаз України» 60 мільйонів євро для фінансування закупівліприродного газу по імпорту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: