Керівник «Укрпошти» виступив проти ініціативи НБУ здійснювати всі соцвиплати тільки на картку

Керівник «Укрпошти» виступив проти ініціативи НБУ здійснювати всі соцвиплати тільки на картку
У Національному банку заявили, що готівка може бути носієм вірусу, а подорожі для отримання заробітних плат, пенсій, соціальних виплат, субсидій та інших грошових виплат наражають людей на небезпеку

Смілянський заявив, що «готовий провести безкоштовно урок фінансової грамотності для керівництва НБУ навіть із виїздом у поля»

Голова правління «Укрпошти» Ігор Смілянський виступив проти ініціативи Національного банку здійснювати всі виплати, зокрема, зарплати, пенсії і соцвиплати тільки через картку. Про це Смілянський написав на своїй сторінці у Facebook.

«Колеги з НБУ, я зараз дам ваш телефон тим пенсіонерам, які застрягли у своїх будинках у селі і не можуть доїхати до райцентру, щоб зняти гроші на життя. А ви потім іншим поясніть, як це зашибісь отримувати там гроші на карту, добре? Коли в мирний час доїхати туди назад коштувало до 100 гривень. Думати раніше треба було, коли я вас три роки просив дати нам право відкрити рахунки. Банки є в 6% населених пунктів країни», – зазначив Смілянський.

Керівник «Укрпошти» заявив, що «готовий провести безкоштовно урок фінансової грамотності для керівництва НБУ навіть із виїздом в поля». «Можна недалеко – в село Київської області», - наголосив Смілянський.

Як повідомлялося, у Національному банку заявили, що готівка може бути носієм вірусу, а подорожі для отримання заробітних плат, пенсій, соціальних виплат, субсидій та інших грошових виплат наражають людей на небезпеку.

«Тому Національний банк звертається до Кабінету міністрів та органів місцевого самоврядування щодо переведення всіх організацій, підприємств, фізичних осіб на здійснення цих платежів виключно в безготівковій формі на банківські рахунки з відкритими для них банківськими картками», – заявили в НБУ.

Нагадаємо, на території України до 3 квітня запроваджено карантин із метою запобігання поширенню коронавірусу.

У Мінсоцполітики розповіли, коли пенсіонери отримають одноразові доплати.

До відома, в уряді обіцяють спростити оформлення субсидій для тих, хто втратив роботу через карантин.

Також повідомлялося, у Кабміні пообіцяли відшкодувати українцям частину оплати за комунальні послуги, що збільшиться через карантин.

На сьогодні, 23 березня, в Україні зафіксовано 73 випадки коронавірусної хвороби (три з них – летальні).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: