Мінсоцполітики планує з травня провести індексацію пенсій на 11% 7 млн пенсіонерам

Мінсоцполітики планує з травня провести індексацію пенсій на 11% 7 млн пенсіонерам

Індексація пенсій і додаткові надбавки проводяться та нараховуються автоматично, тому пенсіонерам нікуди звертатися додатково не потрібно

Міністерство соціальної політики має намір із травня провести індексацію пенсій на 11% 7 млн пенсіонерам. Про це на брифінгу в понеділок повідомила міністерка соціальної політики Марина Лазебна.

«З травня ми проведемо індексацію трудових пенсій на 11%. Після індексації гарантоване підвищення отримають 7 млн пенсіонерів», - сказала вона.

Також, зі слів Лазебної, з травня буде встановлено доплату до пенсій 1,5 млн пенсіонерам, старшим за 80 років, у розмірі 500 гривень щомісяця.

Міністерка зазначила, що індексація пенсій і додаткові надбавки проводяться та нараховуються автоматично, тому пенсіонерам нікуди звертатися додатково не потрібно.

Крім того, Лазебна сьогодні, 23 березня, повідомила, що пенсіонери отримають одноразові доплати у зв'язку з карантином через коронавірус 3 квітня.

Як повідомлялося, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає за необхідне щомісяця доплачувати 2,5-3 тис. гривень допомоги громадянам через вимушене безробіття на час карантину.

Нагадаємо, через спалах коронавірусу надзвичайну ситуацію оголосили у трьох областях - Чернівецькій, Житомирській, Київській та у місті Києві.

Раніше у МОЗ заявили, що сподіватися на те, що вірус обійде Україну стороною, хибно.

Як повідомлялося, на території України до 3 квітня запроваджено карантин з метою запобігання поширенню коронавірусу.

Також міністр охорони здоров’я Ілля Ємець не виключає посилення режиму карантину в Україні у зв’язку з пандемією коронавірусу.

Загалом в Україні підтверджено 73 випадки інфікування COVID-19. За добу виявлено 26 нових випадків.

Загалом вірусологічна референс-лабораторія Центру громадського здоров’я України дослідила понад 820 зразків.

У Центрі громадського здоров'я наголосили, що кількість підтверджених випадків постійно змінюється, і попросили звертати увагу на час публікації звіту.

Нагадаємо, ввечері в неділю в. о. гендиректора Центру громадського здоров'я Ігор Кузін повідомив, що в Україні підтверджено 63 випадки коронавірусу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: