Меркель не бачить проблем для України через запуск «Північного потоку»

Меркель не бачить проблем для України через запуск «Північного потоку»

Меркель висловила впевненість, що запуск «Північного потоку» не перерве транзит газу через Україну

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель переконана, що після введення в експлуатацію газопроводу «Північний потік-2» транзит газу через Україну буде збережений.

Про це вона заявила під час панельної дискусії на Мюнхенській конференції з безпеки.

Меркель наголосила, що «Північний потік-2» не вирішує проблему диверсифікації постачальників газу для Німеччини.

«Європі потрібна диверсифікація джерел… А російський газ залишається російським незалежно від того, як він надходить – через Балтійське море чи через Україну», - пояснила вона.

Меркель наголосила, що навіть після побудови нової гілки «Північного потоку» Німеччина продовжить шукати нові джерела постачання, в тому числі використовуючи термінали скрапленого газу. «Звичайно, ми будемо отримувати газ також із США», - пояснила канцлер.

Водночас, Меркель висловила впевненість, що запуск «Північного потоку» не перерве транзит газу через Україну. «Україна має лишитися транзитною державою. Інші газопроводи, «Ямал» і так далі, повинні продовжувати існувати», - заявила вона.

Свою впевненість канцлер пояснила тим, що Німеччина має намір збільшити споживання газу: «Та враховуючи те, що ми відмовилися від атомної енергії – нам потрібно все більше газу».

Нагадаємо, у п‘ятницю 8 лютого країни-члени Євросоюзу на рівні послів затвердили позицію Ради ЄС щодо регулювання роботи газопроводу «Північний потік-2». 12 лютого компромісне рішення підтримали Єврокомісія та Європарламент.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: