Нацбанк пропонує скасувати податок на доходи за депозитами фізосіб

Нацбанк пропонує скасувати податок на доходи за депозитами фізосіб
Нацбанк пропонує скасувати податок на доходи за депозитами фізосіб

Голова Нацбанку підтримує ідею перезапуску фондового ринку в Україні

Голова Національного банку Кирило Шевченко пропонує скасувати податок на доходи за депозитами фізичних осіб.

Про це він заявив в інтерв’ю zn.ua.

«Однією з моїх пропозицій цього року до уряду було скасування податку на доходи за депозитами фізосіб. На жаль, у Мінфіну ця пропозиція не знайшла відгуку. Причини абсолютно зрозумілі», – розповів голова НБУ.

За словами Шевченка, регулятор повернеться до цього питання.

«У більшості країн інвестиційних інструментів в арсеналі фізичних осіб значно більше, в Україні ж це або депозити, або ОВДП і крапка. Ще є нерухомість, яка не є інвестиційним інструментом, але виступає реальною альтернативою першим двом. З огляду на нинішню ситуацію хотів би повернути привабливість такого інвестиційного інструменту, як депозити. Річ у тім, що коли у нас відсоткові ставки були на рівні 25%, це оподаткування доходу не було настільки значущим. Сьогодні, коли дохідність за депозитами, особливо валютними, знизилася, це оподаткування має суттєвий вплив на перерозподіл фінансових ресурсів», – пояснив голова НБУ.

Окрім цього, Шевченко наголосив, що підтримує ідею перезапуску фондового ринку в Україні, яку раніше озвучував прем’єр-міністр, через обмеженість фінансових інструментів.

До слова, у Мінфіні заявляли, що несплата податку на нерухоме житлове та нежитлове майно через відсутність повної бази об’єктів оподаткування в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно завдає до 2 млрд грн збитків місцевим бюджетам щорічно.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: