Нацбанк у найближчі тижні очікує отримати транш МВФ

Нацбанк у найближчі тижні очікує отримати транш МВФ
Отримання коштів від Міжнародного валютного фонду – це питання кількох найближчих тижнів та традиційних процедур, встановлених у МВФ

Як зазначили у Нацбанку, уся сума кредиту піде туди безпосередньо до держбюджету

Отримання Україною коштів від Міжнародного валютного фонду (МВФ) є питанням найближчих тижнів.

Про це йшлося під час зустрічі голови НБУ Якова Смолія, першого заступника голови Нацбанку Катерини Рожкової та заступника голови Дмитра Сологуба із послом Великої Британії в Україні Меліндою Сіммонс, повідомляє пресслужба Нацбанку у Facebook.

«Минулого тижня Верховна Рада ухвалила банківський законопроєкт. Ми очікуємо, що найближчими днями його підпише президент. А далі отримання коштів від Міжнародного валютного фонду – це питання кількох найближчих тижнів та традиційних процедур, встановлених у МВФ», – йдеться у повідомленні.

Як зазначили у відомстві, уся сума кредиту піде туди, де ці кошти сьогодні найбільше потрібні: безпосередньо до держбюджету.

Під час зустрічі сторони також обговорили вплив коронакризи на українську економіку, співпрацю України з Міжнародним валютним фондом, а також антикризову політику держави.

Раніше Кабінет міністрів узгодив з Міжнародним валютним фондом і затвердив фінальну версію законопроєкту №2571 про неповернення виведених з ринку банків ексвласникам. 

До слова, 19 травня Рада розблокувала підписання «банківського закону».

Нагадаємо, Україна розраховує отримати від Міжнародного валютного фонду (МВФ) у 2020 році два транші по $1,75 млрд на загальну суму $3,5 млрд. Україна поки розраховує лише на програму EFF і за додатковою допомогою не зверталася.

Як повідомлялося, Міжнародний валютний фонд прогнозує падіння економіки України за підсумками 2020 року на 7,7%, але при цьому очікує на зростання економіки в 2021 році на 3,6%. Рівень інфляції у 2020 році в Україні прогнозують у розмірі 4,5% – з подальшим ростом до 7,2% у 2021 році.

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів
    Дата публікації новини: