Нардеп про підвищення залізничних тарифів: треба допомогти бізнесу, а не навантажувати його поборами

Нардеп про підвищення залізничних тарифів: треба допомогти бізнесу, а не навантажувати його поборами

Держава зараз не повинна підвищувати залізничні тарифи і портові збори

«Влада має зробити максимально все для підтримки підприємств та збереження робочих місць», -Гончаренко

В нинішніх кризових умовах держава має підтримати бізнес, а не погіршувати його становище підвищенням залізничних тарифів чи портових зборів. Про це заявив народний депутат України, член фракції «Європейська Солідарність» Олексій Гончаренко.

«Сьогодні завдання держави – допомогти бізнесу протриматися ці місяці і точно не завантажувати його зайвими поборами і навантаженнями», - сказав Гончаренко.

Депутат наголосив, нині влада має зробити максимально все для підтримки підприємств та збереження робочих місць, щоб втримати економічну стабільність в країні. 

«Дуже важко сьогодні будь-якому виробникові в Україні, це абсолютно чітко зрозуміло. Ми уявляємо, що впав світовий попит на все, люди не літають, не їздять, їм не потрібні машини і т.д. Тобто, зрозуміло, що сьогодні саме головне наше завдання – це зберегти цей бізнес. Просто ми всі сподіваємось, що через декілька місяців умови зміняться, і світ почне рухатися, світова економіка. Але якщо до цього моменту ми втратимо тисяч і тисячі підприємств, то вже буде дуже важко їх повернути», - сказав Гончаренко.

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що не вдасться обійтися без збільшення тарифів «Укрзалізниці» на вантажоперевезення, зазначившипри цьому, що затвердження нового договору на надання УЗ послуг з організації перевезень вантажів відклали до липня.

Воночас у Першій енергетичної асоціації України заявили, що підвищення тарифів на вантажоперевезеннязалізницею збільшить логістичні витрати вугледобувної галузіна 3,5 млрд грн в рік, що негативно вплине на роботу енергетичної системи країни.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: