Рада провалила програму уряду

Рада провалила програму уряду
Згідно з регламентом, Верховна Рада може дозволити Кабміну доопрацювати програму лише один раз 

«За» програму проголосували всього 207 депутатів

Верховна Рада 18 червня знову не підтримала програму дій уряду.

У заключному слові прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що «не женеться за імунітетом» уряду і пообіцяв, що працюватиме ефективно.

Проте «за» програму проголосували всього 207 народних депутатів.


screenshot_4_07

Згідно зі статтею 227 регламенту Верховної Ради, рішення про надання Кабінету міністрів можливості доопрацювати програму діяльності може бути прийняте парламентом лише один раз.

Якщо за результатами розгляду програма уряду не прийнята, то документ вважається не схваленим і протягом року цим Кабінетом міністрів не подається до Верховної Ради.

Програма діяльності Кабінету міністрів України може бути повторно внесена на розгляд Верховної Ради не раніш як через рік після дня її несхвалення.

Крім того, згідно зі ст. 87 Конституції, питання про відповідальність Кабінету міністрів не може розглядатися Верховною Радою більше одного разу протягом однієї чергової сесії, а також протягом року після схвалення програми діяльності уряду або протягом останньої сесії парламенту.

Нагадаємо, уряд 12 червня на своєму засіданні погодив доопрацьовану програму діяльності Кабінету міністрів. Увечері документ вже зареєстрували у парламенті.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль 15 червня побував на зустрічі із членами фракції «Слуга народу», де її обговорювали. За його словами, тоді гарячих дискусій щодо цього документа не було. Попередній варіант своєї програми діяльності Кабмін зареєстрував у парламенті 13 квітня (проєкт постанови №3330).

Водночас представники фракції «Слуга народу» заявляли, що програма не буде ухвалена в тому вигляді, в якому її подав уряд, та має бути доопрацьована, зокрема в частині національної безпеки та оборони.

Як повідомлялося, 4 червня народні депутати проголосували за постанову, якою відправили на доопрацювання програму уряду.

 Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: