Саакашвілі пропонує Україні відмовитися від кредитів

Саакашвілі пропонує Україні відмовитися від кредитів
Михайло Саакашвілі пропонує Україні відмовитися від кредитів

Саакашвілі розкритикував МВФ

Україні потрібно відмовитися від кредитів Міжнародного валютного фонду. Тому що МВФ дає «грошей рівно стільки, щоб ми просто розраховувалися за зовнішні борги«.

Про це в ефірі програми «Право на владу» на телеканалі «1+1» сказав голова Виконавчого комітету реформ Михайло Саакашвілі.

«Звичайно, є багато різних впливів. Мені здається, що при всьому тому, що ми зараз зобов'язані співпрацювати з МВФ, ви подивіться, скільки вони нам грошей дають. Вони дають нам грошей рівно стільки, щоб ми просто розраховувалися за зовнішні борги. І ми через це змушені постійно ходити на уклін. Я в свій час в Грузії відмовився від послуг МВФ. Я думаю, що Україна сильна потенційно достатньо, щоб від цього відмовитися. Але звичайно, не з тією метою, щоб повернути старих злодіїв, а для того, щоб цивілізованим шляхом здійснити реформи і зміни. І в цьому сенсі у нас все ще попереду», - сказав Саакашвілі.

«Подивіться, скільки МВФ нам грошей дає. Він дає нам грошей рівно стільки, щоб ми просто розраховувалися за зовнішні борги. І ми через це змушені постійно ходити на поклон. Я думаю, що Україна сильна потенційно, щоб від цього відмовитися» - зазначив голова Виконавчого комітету реформ.

Нагадаємо, Верховна Рада 13 травня у другому читанні прийняла законопроект №2571-д «Про внесення змін до законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності».

Раніше Кабінет міністрів узгодив з Міжнародним валютним фондом і затвердив фінальну версію законопроєкту №2571 про неповернення виведених з ринку банків ексвласникам. 

Народні депутати внесли 16 тисяч правок до «антиколомойського» законопроєкту. Це рекорд за кількістю правок.

До слова, Фінансовий комітет Ради рекомендував нардепам ухвалити «антиколомойський» закон

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: