Фінансовий комітет Ради рекомендує нардепам ухвалити «антиколомойський» закон

Фінансовий комітет Ради рекомендує нардепам ухвалити «антиколомойський» закон

До другого читання банківського закону комітет вніс низку змін

За час підготовки законопроєкту №2571-д до другого читання депутати внесли до нього понад 16 тисяч поправок

Комітет Верховної Ради з питань фінансів та податкової політики завершив розглядати всі правки до так званого банківського законопроєкту та рекомендував ухвалити його в цілому.

Відповідне рішення комітет ухвалив під час свого онлайн-засідання 27 квітня, повідомив депутат Ярослав Железняк.

«Чотири дні обговорення рекордної кількості поправок — і наш фінансовий комітет рекомендував закон про банки до другого читання. Одразу скажу, що всі норми, які стосуються кейсу ПриватБанку та забороняють повернення банків ексвласникам, залишилися без змін», — повідомив він.

За словами депутата, до другого читання банківського закону комітет все ж вніс низку змін. Вони стосуються процедури відбору аудиторської компанії, яка має оцінювати збитки, завдані націоналізацією банку його колишнім власникам. Також, за словами Железняка, судові провадження, які розпочалися, але не отримали остаточне рішення до дня набрання чинності цим законом, будуть вирішуватися, розглядатися або переглядається за новими правилами, передбаченими цим законом.

Народна депутатка з фракції «Європейська Солідарність» Ніна Южаніна вважає, що представники монобільшості навмисно затягують розгляд поправок до, так званого «антиколомойського закону». 

Нагадаємо, що голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев підписав листа до Міжнародного валютного фонду із запрошенням долучитися до обговорення законопроєкту про банки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: