Тариф на воду збільшиться у разі підвищення тарифів на електрику, – експерт

Тариф на воду збільшиться у разі підвищення тарифів на електрику,  – експерт

Зростання тарифів на електроенергію спричинить зростання тарифів на воду.

В структурі тарифів водоканалів на постачання води електроенергія займає в межах 30%

Підвищення тарифів «Укренерго» на передачу електроенергії призведе до зростання тарифів на воду. Про це заявила віце-президент Асоціації водоканалів України – «Укрводоканалекологія» Ольга Бабій в коментарі ExPro.

За словами експерта, зростання тарифів на передачу електроенергії та диспетчеризацію по ланцюжку вдарить по всіх галузях економіки. За попередніми оцінками, роздрібна ціна електроенергії зросте від 3 до 5% в залежності від регіону.

«Це вдарить по всіх споживачах – по промислових споживачах, по бюджетах, тобто виростуть видатки на енергоспоживання у всіх», - сказала Бабій.

Вона також наголосила, що зростання тарифів на електроенергію спричинить зростання тарифів на воду.

«В структурі тарифів водоканалів на постачання води електроенергія займає в межах 30%. В структурі тарифів на очистку стічних вод електроенергія займає в середньому 45-50%. Якщо ми кажемо, що роздрібна ціна на ринку для всіх промислових споживачів виросте на 3%, то відповідно для водоканалів в структурі тарифу ця ціна зросте на 1-2 %. Тобто тариф зросте. Потенційно тариф на воду або на каналізацію», - сказала Бабій.

Нагадаємо, НКРЕКУ 24 червня розглянула питання про підвищення тарифу на передачу електроенергії НЕК «Укренерго» в чотири рази з серпня 2020 року. Таке рішення регулятор ініціював нібито через підписання меморандуму між Кабміном і інвесторами в зелену енергетику, але при цьому воно істотно підвищує тарифи на електроенергію для промисловості.

 

Раніше народний депутат член комітету ВР з питань економічного розвитку  Людмила Буймістер заявила, що ініціатива НКРЕКП підвищити тариф на передачу електроенергії в 4 рази є непідйомною для бізнесу та промисловості і загрожує знищенням української економіки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: