Тарута продає Польщі свої заводи у Гданську

Тарута продає Польщі свої заводи у Гданську
Сергій Тарута

Інтенсивні переговори щодо продажу почалися в січні 2018-го

Агенція розвитку промисловості Польщі домовилась з народним депутатом України Сергієм Тарутою про викуп його заводів, які розташовані у Гданську. Про це повідомляється на сайті агенції ARP.

«Перший, найважливіший етап переговорів щодо покупки ARP, часток у Stocznia Gdańsk та GSG Towers (виробник веж для вітроелектростанцій — ред.), що належать українському інвестору, закінчився. 28 березня цього року сторони підписали угоду стосовно основних умов заключної транзакції», — ідеться у повідомленні.

В агенції повідомили, що інтенсивні переговори почалися в січні 2018-го. Перші контакти щодо можливості угоди почалися ще у минулому році.

Підписання угоди означає, що обидві сторони узгодили основні умови транзакції та часовий графік для досягнення передачі контролю над компаніями ARP.

Вартість угоди не розкривається, але у повідомленні сказано, що пропозиція має «ринковий характер».

«Завершення транзакції, так зване закриття, все ще вимагає ряду умов, узгоджених обома сторонами. Це вимагатиме корпоративного схвалення, а також позитивного рішення президента Управління з питань конкуренції та захисту прав споживачів стосовно умов концентрації», — уточнює польська сторона.

Отримавши контроль над Stocznia Gdańsk і GSG Towers ARP планує належним чином використовувати потенціал обох компаній та досвід співробітників.

Пріоритетом бізнесу є стабілізація ситуації та, в кінцевому підсумку, забезпечення обох компаній стабільним, довгостроковим розвитком на ринку суднобудування та у сфері офшорної вітрової енергетики.

Близько 81,05% акцій Stocznia Gdansk SA належить Gdansk Shipyard Group Sp.z o.o., яка контролюється народним депутатом Сергієм Тарутою.

Решта 18,95% акцій належать ARP. У компанії GSG Towers Sp. z o. o., ARP і Gdansk Shipyard Group Sp.z o.o. мають по 50% акцій.

В обох компаніях оперативний контроль належить українському інвестору. На Гданському суднобудівному заводі працюють близько 140 людей, а на GSG Towers — близько 430 осіб.

Нагадаємо, офіційно польський уряд запропонував Таруті продати його активи в Гданську у березні 2018 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: