У Мін’юсті заявили, що кількість спроб рейдерства за час карантину зросла майже в 16 разів

У Мін’юсті заявили, що кількість спроб рейдерства за час карантину зросла майже в 16 разів
Офіс протидії рейдерству продовжує приймати скарги онлайн за допомогою сервісу iGov, - Малюська

За словами керівника Мін'юсту, рейдери під час карантину намагаються привласнити майно, вносячи зміни до державних реєстрів

Міністр юстиції Денис Малюська повідомив, що кількість спроб рейдерства через внесення змін до державних реєстрів за час карантину зросла майже в 16 разів. Про це міністр написав на своїй сторінці у Facebook.

За словами міністра, маємо перший сплеск корпоративного мародерства (воно ж рейдерство під час карантину).

«Окремі таланти чомусь вирішили, що на час карантину Офіс протидії рейдерству не зможе ефективно захищати власність. Розпочалися відверті і примітивні атаки, окремі зміни вносилися до реєстрів навіть без підвантаження будь-яких документів. За останній тиждень такого нахабства сталося майже стільки ж, скільки за чотири місяці минулого року», - зазначив Малюська.

Міністр поінформував, що особливо відзначився реєстратор Петрівської сільської ради Генічеського району Херсонської області Мустафаєв Фаріт Анварович, який (або від імені якого) вніс у реєстри немаленький масив хибної інформації. «Окремі постраждалі (наприклад ТОВ «Юридична інвестиційна компанія «Форум» та ТОВ «КПД-С») уже встигли подати скарги, які ми задовольнили, і власність повернули. Доступ пана Мустафаєва до реєстрів заблоковано.
Сьогодні-завтра усі наші рішення викладемо онлайн», - пообіцяв міністр.

Малюська наголосив, що Офіс протидії рейдерству продовжує приймати скарги онлайн за допомогою сервісу iGov.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації у Донецькій, Тернопільській та Черкаській областях для запобігання поширенню коронавірусу COVID-19.

Нагадаємо, на території України до 3 квітня запроваджено карантин з метою запобігання поширенню коронавірусу.

До відома, в уряді обіцяють спростити оформлення субсидій для тих, хто втратив роботу через карантин.

Також повідомлялося, у Кабміні пообіцяли відшкодувати українцям частину оплати за комунальні послуги, що збільшиться через карантин.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: