Кабмін тимчасово заборонив експорт етилового спирту

Кабмін тимчасово заборонив експорт етилового спирту

Пости контролю на виїздах з підприємств, які виробляють етиловий спирт, мають забезпечити контроль куди та кому відвантажується спирт, - Шмигаль

Кабмін на позачерговому засіданні 23 березня ухвалив рішення заборонити до 1 червня експорт етилового спирту з території України. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив прем'єр Денис Шмигаль.

«Пости контролю на виїздах з підприємств, які виробляють етиловий спирт, мають забезпечити контроль куди та кому відвантажується спирт», - написав голова уряду.

Нагадаємо, Укрспирт запустив у роботу ще чотири заводи через підвищений попит на медичний спирт.

«Підприємство збільшує виробництво спирту в першу чергу для забезпечення  потреб медичної системи. Ми швидко зреагували на зростання запиту, із сьогоднішнього дня працюють 14 заводів одночасно. За потреби, ми готові й надалі збільшувати обсяги виробництва. У нас є для цього і потужності, і сировина», - розповів в. о. директора ДП «Укрспирт» Сергій Блескун.

В Укрспирті додали, що на підприємстві діє посилений дезінфекційний режим, для всіх працівників закупили маски, а частину працівників перевели на дистанційну роботу.

Як повідомлялося, Укрспирт у січні цього року планував збільшить продажі спирту.

Нагадаємо, на території України до 3 квітня запроваджено карантин з метою запобігання поширенню коронавірусу.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: