Україна і Польща обговорюють створення нової європейської ракети-носія

Україна і Польща обговорюють створення нової європейської ракети-носія
Сьогодні КБ «Південне» залишається експортно-орієнтованим підприємством

Наразі Польща і Україна домовляються про створення ракет малого класу

Державне підприємство конструкторське бюро «Південне» веде перемовини з Польщею про співпрацю в створенні нової європейської ракети-носія легкого класу.

Про це повідомив гендиректор КБ Олександр Дегтярьов, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За словами Дегтярьова, підприємство не бере участі в проєкті створення європейської ракети-носія Ariane 6, але зараз ідеться про «можливості співпраці в галузі створення ракет малого класу», що користуються попитом на світовому ринку пускових послуг.

За словами гендиректора, зараз «Південне» відпрацьовує плани «співпраці з кількома європейськими країнами».

Серед потенційних європейських партнерів Дегтярьов виділив Польщу, що зацікавилася співпрацею з Україною у створенні нової європейської ракети-носія легкого класу. «Діалог іде», - сказав він.

«Поки є теоретична підтримка ESA (Європейське космічне агентство. - Ред.), тому що ми не члени ESA, а тільки розглядаємо цю можливість», - додав гендиректор.

Дегтярьов зазначив, що сьогодні КБ залишається експортно-орієнтованим підприємством: «У 2018 році в загальному бюджеті підприємства 99% склав експорт», - сказав він, уточнивши, що частка експорту до ЄС склала близько 10%.

Нагадаємо, конструкторське бюро «Південне» - провідний науковий центр України, що володіє передовими космічними технологіями, відомий в світі розробник ракетно-космічної техніки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: