Українська армія прийняла на озброєння систему «Ятрань», яка виявляє ворожі кораблі

Українська армія прийняла на озброєння систему «Ятрань», яка виявляє ворожі кораблі
За допомогою системи «Ятрань» можна виявляти ворожі кораблі
Фото: Укроборонпром

Зараз систему готують до серійного виробництва, яке планується розгорнути в рамках держоборонзамовлення

Збройні Сили України прийняли на озброєння радіогідроакустичну систему «Ятрань», призначену для виявлення ворожих кораблів і підводних човнів.

Як повідомляє пресслужба державного концерну «Укроборонпром», відповідний наказ підписав міністр оборони Степан Полторак на підставі позитивних результатів державних випробувань.

«Загалом система побудована таким чином, що об'єднує інформацію з багатьох гідроакустичних буїв, які працюють у пасивному режимі й абсолютно непомітні для противника. Це дозволяє повністю контролювати переміщення ворожих кораблів і підводних човнів та передавати координати цілей для знищення», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ще однією особливістю гідроакустичних буїв «Ятрань» є те, що вони можуть скидатися з вертольотів. Це дозволяє за мінімальний час створити мережу з сенсорів, які повністю охоплюють велику акваторію, після чого можна побачити повну картину розташування і переміщення всіх кораблів противника.

За інформацією пресслужби, система «Ятрань» використовувалася під час проведення кількох міжнародних навчань «Сі Бриз» в умовах, максимально наближених до бойових. Зараз фахівці держпідприємства «Київський науково-дослідний інститут гідроприладів», який розробляв систему, готують «Ятрань» до серійного виробництва, що планується розгорнути в рамках Державного оборонного замовлення, сказано в повідомленні.

Зазначимо, в липні минулого року Київський науково-дослідний інститут гідроприладів успішно завершив заводські випробування радіогідроакустичної системи «Ятрань».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: