Україна та Світовий банк підписали угоду на $135 млн

Україна та Світовий банк підписали угоду на $135 млн

Частина отриманих коштів піде на протидію коронавірусу

Україна отримає $135 млн від Світового банку на додаткове фінансування спільного проєкту щодо поліпшення сфери охорони здоров'я. Відповідна угода була підписана 15 травня Міністерством охорони здоров'я України.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства фінансів України у Facebook.

За даними Мінфіну, виділені Світовим банком кошти підуть на додаткове фінансування проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей». Частину отриманих коштів, а саме $35 млн, спрямують на заходи посилення захисту населення та протидії поширенню коронавірусу.

«Іншу частину коштів буде використано на закупівлю сучасного обладнання для відділень екстреної (невідкладної) медичної допомоги та посилення спроможності лікарень надавати якісну допомогу при інсультах в регіонах України, а також на інші заходи в рамках впровадження реформи системи охорони здоров’я та зміцнення потенціалу НСЗУ», - заявили в Мінфіні.

Раніше повідомлялося, що Світовий банк схвалив додаткове фінансування для України в розмірі $150 млн. Додаткове фінансування надається в рамках проекту соціальної підтримки українців. допомога розрахована на українські сім'ї з низьким рівнем доходу.

Нагадаємо, Світовий банк погодився виділити Україні додаткові кошти на підтримку медичної галузі. Україна в рамках спільного проекту мала отримати додаткові $35 млн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: