Світовий банк виділив Україні $135 млн

Світовий банк виділив Україні $135 млн
Кошти будуть спрямовані на додаткове фінансування Проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей»

Рада директорів банку прийняла рішення про виділення коштів сьогодні – 28 квітня 2020 року

Україна отримає від Світового банку $135 мільйонів. Про це йдеться на урядовому порталі.

Зазначається, що Рада директорів банку прийняла рішення про виділення коштів сьогодні – 28 квітня 2020 року.

«Кошти будуть спрямовані на додаткове фінансування Проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей», який реалізовується в Україні за підтримки Світового банку з 2015 року», - йдеться у повідомленні.

Передбачається, що $35 мільйонів доларів з цієї суми буде спрямовано на заходи посилення захисту населення та протидії поширенню епідемії COVID-19.

Іншу частину коштів буде використано на закупівлю сучасного обладнання для відділень екстреної (невідкладної) медичної допомоги та посилення спроможності лікарень надавати якісну допомогу при інсультах у регіонах України, а також на інші заходи в рамках впровадження реформи системи охорони здоров’я та зміцнення потенціалу Національної служби охорони здоров’я України.

«Це додаткове фінансування допоможе Україні в оновленні приблизно 40 відділень екстреної медичної допомоги та інсультних відділень, забезпечуючи можливість лікарням проводити складні медичні процедури із використанням високотехнологічного обладнання та відповідних протоколів лікування», – зазначив Алекс Кремер, виконуючий обов’язки Директора Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України.

Як повідомлялося в середині квітня, Світовий банк планував надати Україні $135 мільйонів на медицину та протидію коронавірусу.

До відома, у рамках діючого проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» Україні надається допомога у відновленні міських лікарень та фельдшерсько-акушерських пунктів у сільській місцевості, закупівлі сучасного обладнання та покращенні якості медичних послуг. Початкова сума інвестицій - $214,73 млн.

В Україні станом на 9 ранку 28 квітня лабораторно підтверджено 9410 випадків Covid-19. З Них померли 239 пацієнтів, 992 - одужали. За добу зафіксовано 401 новий випадок, це на дев'ять випадків більше ніж учора. Із тих, що захворіли за останню добу, дітей - 25 (вчора 28), медиків - 94 (вчора 73). Загалом в Україні коронавірусом захворіли 1843 медиків. Протягом минулої доби від коронавірусу одужали 128 пацієнтів, померли - 19 (вчора летальних випаадків було 11).  

 Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: