Світовий банк виділив Україні $150 млн для виплати соцдопомоги

Світовий банк виділив Україні $150 млн для виплати соцдопомоги
Кошти Світового банку допоможуть збільшити розмір та пришвидшити виплату допомоги в рамках програми державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям та програми житлових субсидій

Додаткове фінансування затвердили з метою розширення та вдосконалення соціальної допомоги сім’ям з низьким рівнем доходу

Рада директорів Світового банку затвердила додаткове фінансування Україні у розмірі $150 млн у межах проєкту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України».

Про це йдеться у пресрелізі Світового банку.

Зазначається, що додаткове фінансування затвердили з метою розширення та вдосконалення соціальної допомоги сім’ям з низьким рівнем доходу.

Підкреслюється, що $50 млн виділять на заходи боротьби з поширенням пандемії Covid-19.

«Ці кошти допоможуть збільшити розмір та пришвидшити виплату допомоги в рамках програми державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям та програми житлових субсидій. Одноразові виплати будуть також надаватися літнім людям та одержувачам соціальної допомоги у зв'язку з інвалідністю», - йдеться у пресрелізі.

«Тисячі українських сімей вже мають складнощі із оплатою комунальних послуг через втрату доходів. Пенсіонери не можуть дозволити собі купувати навіть найнеобхідніші ліки та продукти харчування через ріст цін.

Важливо допомогти цим людям шляхом прискорення соціальних виплат та підвищення їхньої адресності», - зазначив в.о. директора Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Алекс Кремер.

«Додаткове фінансування буде також спрямоване на надання грантів на започаткування малого бізнесу, використовуючи досвід відомого в Україні проєкту «Рука допомоги». Така фінансова допомога забезпечить підтримку бідному населенню в отриманні нових навичок, у пошуку роботи або відкритті власної справи», - додав він.

Раніше повідомлялося, що Україна отримає від Світового банку $135 мільйонів.

Як повідомлялося в середині квітня, Світовий банк планував надати Україні $135 мільйонів на медицину та протидію коронавірусу.

До відома, у рамках діючого проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» Україні надається допомога у відновленні міських лікарень та фельдшерсько-акушерських пунктів у сільській місцевості, закупівлі сучасного обладнання та покращенні якості медичних послуг. Початкова сума інвестицій - $214,73 млн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: