Українські дипломати просуватимуть експорт на світові ринки – Шмигаль

Українські дипломати просуватимуть експорт на світові ринки – Шмигаль
Звідси експорт, сюди інвестиції, а імпорт в Україну і так зайде силами дипломатів іноземних країн, - прем'єр

Просування українського експорту за кордоном стане одним із ключових показників ефективності роботи дипломатів – прем’єр

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що у співпраці з Міністерством закордонних справ орієнтуватиме дипломатів на просування українського експорту на закордонні ринки. Про це Шмигаль заявив у інтерв’ю «Інтерфакс-Україна».

«Ми зараз працюємо з Міністерством закордонних справ, щоб трохи змінити напрямки роботи дипломатичної служби України за кордоном. Ми будемо орієнтувати наших дипломатів на просування українського експорту. Це така своєрідна реформа. Просування українського експорту на світові ринки стане одним із КРІ (key performance indicators тобто ключові показники ефективності – ред.) українських дипломатів», - сказав Шмигаль.

За його словами, ще одним КРІ може стати залучення інвестицій в Україну.

«Звідси експорт, сюди інвестиції, а імпорт в Україну і так зайде силами дипломатів іноземних країн», - зазначив прем’єр-міністр.

Як повідомлялося, 21 травня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів установче засідання оновленої Ради експортерів та інвесторів при МЗС України. Станом на 21 травня, до її складу увійшли 135 компаній.

Рада діятиме на постійній основі. Експортери з її складу зможуть подавати пропозиції щодо торговельної співпраці, лібералізації торгових режимів, відкриття нових ринків збуту до порядку денного двосторонніх відносин, зокрема, розмов та зустрічей міністра з іноземними колегами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: