Україна експортувала у квітні історично рекордний обсяг соняшникової олії

Україна експортувала у квітні історично рекордний обсяг соняшникової олії
Ціни на українську соняшникову олію продовжують зростати, незважаючи на протилежні тенденції щодо інших рослинних олій, - експерт

У квітні цього року обсяг експорту соняшникової олії становить 717 тис. тонн

Українські виробники експортували у квітні цього року історично рекордний обсяг соняшникової олії - 717 тис. тонн. Про це повідомила голова прогнозно-аналітичного відділу компанії «УкрАгроКонсалт» Юлія Гаркавенко, пише пресслужба компанії.

Зазначається, що ціни на українську соняшникову олію продовжують зростати, незважаючи на протилежні тенденції щодо інших рослинних олій.

«Так, на сьогоднішній день ціна на спред соняшниково-соєвої олії сягнула рекордного за останні 5 років показника - $ 136 за тонну, а соняшниково-пальмової - $ 192 за тонну», - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що станом на 10 травня ціни перевищують торішні показники на 45%, що призводить до зниження запасів олії у портах.

«Тим не менше, очікування гарного врожаю соняшнику не тільки в Україні, але і в інших країнах Чорноморського регіону сформували ціни на соняшникову олію з соняшнику нового врожаю з поставкою в жовтні-грудні на $ 25 нижче поточного рівня», - зазначила Юлія Гаркавенко.

Нагадаємо, що за період січень-квітень 2020 року експорт соняшникової олії з України склав 2,53 млн т, що на 15% перевищує показник за аналогічний період 2019 року (2,2 млн т).

Як повідомлялося, Китай став головним імпортером української соєвої олії.

До відома, у Мінекономіки стверджують, що з початку року обсяги експорту й імпорту знизились.

Україна продовжує активно вивозити зерно. Експорт пшениці на третину більший, ніж минулого сезону.


 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: