Як українці платять за комунальні послуги. Останні дані Держстату (графіка)

Як українці платять за комунальні послуги. Останні дані Держстату (графіка)
На кінець березня 2020 р. заборгованість населення зі сплати за постачання та розподіл природного газу становила 27,3 млрд.грн

Загальний борг за послуги ЖКГ станом на початок квітня складав біля 60 млрд грн

У березні 2020 р. населення країни сплатила за житлово-комунальні послуги 16,3 млрд.грн (104,0% нарахованих за цей період сум). Про це свідчать дані Державної служби статистики.

На кінець березня 2020 р. заборгованість населення зі сплати за постачання та розподіл природного газу становила 27,3 млрд грн, за постачання теплової енергії та гарячої води – 22,3 млрд грн, за постачання та розподіл електричної енергії – 5,7 млрд грн, за централізоване водопостачання та водовідведення – 5,0 млрд грн, за управління багатоквартирним будинком – 4,7 млрд грн, за надання послуг з вивезення побутових відходів – 0,9 млрд грн.

Тож загальний борг за послуги ЖКГ станом на початок квітня складав біля 60 млрд грн.

Натиснути для збільшенняНатиснути для збільшення

Відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 №848 та від 27.06.2003 №976 у березні 2020 р. з населенням було укладено 3,5 тис. договорів щодо погашення реструктуризованої заборгованості на загальну суму 151,5 млн грн.

Сума внесених платежів, з урахуванням довгострокових договорів, становила 107,9 млн грн.

Нагадаємо, на сьогодні в Києві загальна заборгованість за комунальні послуги сягає майже 6 млрд гривень«На жаль, через обмежувальні заходи, люди та підприємства зіштовхнулися з фінансовими проблемами. І це вплинуло також на рівень розрахунків за комунальні послуги. Сьогодні в Києві загальна заборгованість за комунальні послуги сягає майже 6 млрд гривень. Це – дуже велика сума, - сказав Кличко. - Хочу наголосити, що тенденція до зменшення рівня сплати може призвести до перебоїв із наданням комунальних послуг. Нагадаю, що термін дії знижки в 10% тепер подовжений до 30 числа кожного місяця», - зазначив мкр столиці Віталій Кличко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: