Київським театрам почали відключати електроенергію за борги

Київським театрам почали відключати електроенергію за борги

Без світла може залишитися Kyiv Opera Theatre

Через борг із оплати електропостачання можуть відключити від електромережі Kyiv Opera Theatre (колишній Київський муніципальний академічний театр опери і балету для дітей та юнацтва).

Про це повідомив художній керівник театру Петро Качанов на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні приїхали з Київенерго відключати театр від електромережі за те, що ми не заплатили за квітень, який ще поки не закінчився!!!» - написав він.

Качанов зазначив, що під час карантину адміністрація театру працює.

Але у театру немає можливості вчасно оплачувати комунальні послуги, оскільки зараз театр не дає вистав і, відповідно, не отримує коштів з продажу квитків.

«Це що за рекет, без попередження, без запитань, без розуміння елементарної ситуації, в якій ми всі знаходимося!» - обурюється Качанов.

У коментарях під його дописом повідомляють, що Театр маріонеток з понеділка вже відключили від електропостачання.

Керівник Департаменту культури КМДА Діана Попова відреагувала на цю ситуацію. «Київенерго & ДТЕК - DTEK, зверніть на цей кейс увагу! Це ваша репутація!» - написала вона в коментарі під дописом Качанова.

Нагадаємо, на сьогодні в Києві загальна заборгованість за комунальні послуги сягає майже 6 млрд гривень. Мер Києва Віталій Кличко попередив, що тенденція до зменшення рівня сплати може призвести до перебоїв із наданням комунальних послуг.

Як повідомлялося, українські театри під час карантину зазнають значні фінансові втрати, які вимірюються мільйонами гривень.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: