Зупинка блоків ТЕС? Нардепа Геруса звинуватили у фейку

Зупинка блоків ТЕС? Нардепа Геруса звинуватили у фейку
З 1 лютого завдяки поправці Геруса Україна розпочала імпорт електричної енергії з Росії

Герус вигадав зупинку блоків ТЕС ДТЕК задля захисту імпорту з Росії – Бутенко

Голова енергетичного комітету Верховної Ради Андрій Герус вигадав черговий фейк про начебто-то зупинку енергоблоків ТЕС компанії ДТЕК, аби виправдати розпочатий ним імпорт струму з Росії.

Про це повідомив генеральний директор D.Trading Віталій Бутенко.

«Герус знову пішов в шалені інформаційні маніпуляції задля захисту милого для нього імпорту російської електроенергії. За останні 1,5 роки маніпуляції стали мейнстримом енергетичної галузі. Для політиканів – це нормальна справа. Маніпуляції та фейки», – повідомив Бутенко на своїй сторінці на Facebook.

Глава D.Trading зазначив, що останні кілька тижнів спостерігається підвищена активність Андрія Геруса, Голови НКРЕКП Валерія Тарасюка, низки трейдерів-імпортерів, які синхронно захищають і відстоюють закупівлю електричної енергії у Росії.

«Теза в них до нудоти дуже проста: країна не може без «руського» струму. Ця теза нічим не відрізняється від іншої, яку ми не чуємо з 2015 року: «Ми не зможемо без російського газу». Тобто, якщо є бажання та політична воля, то все можливо. Мабуть, декому бракує чи то бажання, чи то волі», – додав Бутенко.

Мотивацію Геруса вигадувати черговий фейк про зупинку українських блоків Бутенко пояснив зростаючим імпортом з Росії, який кратно виріс з початку місяця. «Зрозуміло чому Герус так почав нервувати. Імпорт з Росії виріс майже в 4 рази з початку лютого. В окремі години він сягає 750 МВт. На завтра це вже буде 4,3 млн. кВтг. Це факти. Це не маніпуляція. Мабуть, якось не зручно говорити про таку математику», – зазначив Бутенко.

Він додав, що енергоблок Ладиженської ТЕС, на якому Герус вигадав «аварійне відключення«, насправді в цей період навіть не був підключений до енергосистеми. Блок знаходився в резерві і за рішенням системного оператора НЕК «Укренерго» не планувався до роботи.

Нагадаємо, з 1 лютого завдяки поправці Андрія Геруса Україна розпочала імпорт електричної енергії з Росії. Паралельно Герус виступив проти законопроєкту про заборону імпорту, назвавши купівлю струму в Росії «вигідною і корисною» для енергосистеми.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: