Аварій більше не буде? Столична влада направить 5,5 млрд грн на ремонт тепломереж

Аварій більше не буде? Столична влада направить 5,5 млрд грн на ремонт тепломереж
13 листопада через прорив труби на перетині вулиць Саксаганського та Шота Руставелі гаряча вода залила вулицю 

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що наступного року будуть перекладені труби на найбільш аварійних ділянках тепломереж

На утримання та модернізацію житлово-комунального господарства Києва в 2019 році заплановано майже десяту частину бюджету – 5,5 мільярда гривень. У столиці планують розпочати комплексну модернізацію системи ЖКГ. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив журналістам під час звіту про результати роботи міської влади у 2018 році та окреслюючи плани на наступний рік.

«На утримання та модернізацію житлово-комунального господарства заплановано 5,5 мільярда гривень. Уже наступного року перекладемо труби на найбільш аварійних ділянках тепломереж, які стали причиною проривів під час запуску опалення цього року», - сказав він.

Так, старі трубопроводи будуть замінені на нові, з теплоізоляцією, що забезпечить відсутність тепловтрат. Термін безаварійного використання нових труб – 25-30 років.

«І ми завершуємо переговори з міжнародними фінансовими установами про допомогу в модернізації столичних тепломереж», - додав Кличко.

Як зауважив міський голова, у 2019 році місто продовжить впроваджувати програму тепломодернізації столичних будинків «70/30». До неї тепер матимуть можливість долучитися не тільки ті будинки, де створені ОСББ та ЖБК.

Як повідомлялося, з початку опалювального сезону, тобто вже більше місяця, в будинку на вул. Турчина, 1/15 у Шевченківському районі Києва відсутнє централізоване опалення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: